Näin lisäät juhlapukeutumiseesi yksityiskohtia ja asusteita viimeistelläksesi tyylisi

 

Juhla-asua voi muokata monin eri tavoin, ja erilaisilla asusteilla yksityiskohdilla saat sen näyttämään jopa aivan erilaiselta ja henkimään täysin erilaisia tyylejä. Miten eri valinnat vaikuttavat lopputulokseen ja mitkä kaikki olisi hyvä muistaa? Lue eteenpäin inspiroituaksesi ja kokeile rohkeasti erilaisia jippoja seuraaviin juhliisi valmistautuessasi!

Juhlamekko:

Päädyttyäsi johonkin mekkoon, varmista vielä sen istuvuus juuri sinulle. On erittäin hyvä idea viedä kaupasta ostettu mekko ammattitaitoisen ompelijan luo, ja pyydää häntä tarkistamaan istuvuus. Samalla voitte sopia tarvittavista korjausompeluksista, jotka eivät yleensä maksa paljoa, mutta voivat muuttaa merkittävästi koko olemustasi. Tämän jälkeen voit myös olla täysin varma siitä, että olet tyrmäävän upea asussasi. Pitkät juhlamekot kruunaavat kantajansa tyylin ja upeimmat muistetaan vielä vuosienkin päästä.

Kengät:

Se, millaiset kengät sujautat jalkoihisi juhliin, on suuri merkitys kokonaistyylisi kannalta. Valintaa helpottamaan voit selailla eri kauppojen valikoimia, upeat tanssikengät löydät niin korkeakorkoisina kuin maltillisempina sandaalimallisina. Koron korkeusvalinnalla on luonnollisesti suuri merkitys jaloillesi, ja yksi hyvä vinkki onkin varata kahdet kengät pitkään juhlapäivään mukaan; jotkut aivan tyrmäävät upeat, korkeat ja myöhemmin illalla voit vaihtaa hillitympiin, ja antaa jaloillesi hiukan armoa. Muista testata hankkimasi kengät etukäteen ja vähän kävellä niitä sisään. Jos korkokengillä kävely ei ole sinulle tuttua, voit häpeilemättä treenata sitä: mene ruokakauppaan korkeilla koroilla, käy ihan vain kävelyllä, ja pidä niitä kotona jalassasi vaikka siivotessasi. Autolla ajamista emme kuitenkaan suosittele.

Kengän kuosivalinnalla on myös paljon väliä: säihkyvät ja kenties timantein koristellut söpöläiset antavat tyyliisi ripauksen glamouria, kun taas tyylikkäät yksiväriset ja kenties mattapintaiset antavat korostaa ehkä jotakin muuta yksityiskohtaa ennemmin.

Alusasut:

Mikä olisikaan tärkeämpää kuin se, mikä on lähinnä ihoasi? Hyvät ja asuun sopivat alusasut ovat juhlapukeutumisen ja itsevarmuuden perusta. Muista sovittaa juhlamekko myös alusvaatteiden kanssa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää, jotta näet kokonaisuuden ja voit varmistua siitä, että kaikki on juuri niin upeaa, kuin pitääkin.  Muotoilevat alusasut ovat suosittuja juhlavaatteiden alla, mutta saattavat tuntua epämukavilta. Sukkahousut taas voi kesän juhlista jättää halutessaan myös pois.

Laukut:

Kengät ja laukku valitaan usein parina, toisiinsa sointuen. Yleensä naisilla on juhlissa käsissään kirjekuorilaukku, johon ei mahdu kuin kaikista tärkeimmät. Laukkuja löydät tuhansia erilaisia, eri kuoseissa, bling-bling-koristein tai hienostuneen yksinkertaiseen ja juhlavaan tyyliin suunniteltuna. Juhlalaukkuja voikin hankkia useita, ja niiden avulla saat myöskin jakkupuvusta nopeasti juhlavan, vaikkapa yhdistämällä ihanat bling-bling kengät asuun ja tyylittelemällä upeilla koruilla ja kenties bliseeratulla paidalla.

Huivit ja vyöt:

Seksikästä avointa mekkoa muovataan hillitymmäksi hartiahuivin avulla, jolloin vaikutelma on edelleen juhlava mutta samalla tyylikäs. Jakkutakki on huiviin verrattuna usein kovin raskas ja asiallisen oloinen. Vyöllä tuot vyötäröäsi esiin, tai lisäämällä kimmeltävän bling-vyön voit tehdä yksinkertaisesta yksivärisestä kotelomekosta sähäkämmän. Myös vöitä ja huiveja voi huoletta hankkia useammat kaappiin, jolloin pikakutsun tullessa voi muokata vanhaa luottomekkoa erinäköiseksi hetkessä.

Korut:

Koruvalinnoilla tuot erilaista ilmettä juhlapukeutumiseesi. Ne voivat vaikuttaa jopa ratkaisevasti kokonaistyyliisi ja sitä kautta olemukseesi. Pohdi, haluatko pukea kaikki mahdolliset korut yllesi; korvakorut, rannekorut, sormukset, kaulakorut, hiuskorut tai tiarat… Liika määrä saattaa pimentää toistensa säihkeen ja lopputulos muistuttaa.. no, joulukuusta. Paras onkin, jos jokin koru on erityisen näytävä, sen rinnalle valitaan koko sarjaan sopivia, mutta hillitympiä kaveriksi. Juhlavaan kampaukseen sopii hiuskoru tuomaan säihkettä ja juhlavuutta. Häävieraat voivat hankkia hatun koristamaan kutrejaan.

Fashion